2011. szeptember 22., csütörtök

állatkerti útmutató

Szép augusztus utolsó hete nagymamás, nagypapás nyaralásba torkollott. Persze a kertben való turkálás, gereblyézés, pancsolás mellé más szórakozást is találtunk ki a gyerekeknek. 
Állatkertbe vittük őket. Már regéket hallottam, hogy milyen jó lett a felújított állatkert, ilyen szuper, olyan fantasztikus lett az új majomház, az oroszlánketrec, a tigris barlang. Ugyan nem hatalmas állatkert, de rengeteg ismert lakója van, olyan lakója, akiket egy óvodás már ismer. Rikki, nagypapa karján nyaralva nézte végig a kifutókat. Mici fel alá rohangálva magyarázott. Visítósra fárasztották magukat két és fél órányi lődörgés alatt. Ha lehet ilyet mondani én jobban élveztem, mint a lányok. 
De tényleg jó lett az állatkert. Régen jártam már itt, még középiskolás koromban vagy 15 éve. Az akkori kinézetéhez képest ez egy paradicsom.
Mindig sok majom volt a győri állatkertben, most is ők vannak többségben. Füves, homokos, sziklás nagy tereket kaptak, kinek kinek a saját ízlése szerint berendezve mászóvárral, sziklákkal, kecskékkel. Az aszfalt ugyanolyan repedezett mint régen volt, de legalább a gibbon mászhat fára, a tigriseknek meg saját tavuk van fürdeni. Még sorolhatnám, hogy jópofa a zsiráfok szavanna utánzatú, homokos placca, meg a pónik nagy ligetes kifutója. Mondanom sem kell a lányok teljesen kipurcantak a sok látnivalótól.

Mici és a kis víziló:
"Egyél teknőske!! Egyél! okos teknős!"
Riszamaki is evett Mici kezéből, finom puha kis ujjai vannak ám!
Krokodil a sztár!
Rikki még a zsiráftól sem félt, simán megetette
Azért a póniknál is leragadtunk egy fél órára, vajon miért?
Tudtátok, hogy az oroszlánok unalmasak?
Vizitáció, 
Azt hiszem a két madár sokat töprenghetett azon, hogy miért nőtt a kétlábú hátára macska

Majomparádé





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése