2012. február 10., péntek

tavaszodik, pedig kint tombol a hó!

Odakint nagyon havazik. Már vagy 3. napja. De a növényeimet mit sem érdekli ez az egész havazósdi. Ők nőnek terjeszkednek. Itt volt az ideje néhányukat új cserépbe költöztetni. Korai még, de egyikük, másikuk már elhasznált földjükben sínylődtek. Megsajnáltam őket és ültettem. Igen ám! De a hó mellé mínuszok is társulnak és a virág föld egy nagy, zacskóba töltött izévé fagyott. Két nap kellett mire megmelegedett, és használni lehetett. 
Persze akkor meg az én kis Rikkim szállt be mellém ültetni, amiből több kár lett mint haszon, és még fel is tartott. De remekül szórakoztunk mindketten.

Eredmény: 

Lett 3 új fokföldi ibolyám, két Tomorrow's Pink Ice és egy Dean's Kitten. Pár régi ibolya új cserépbe került. Maci szülinapi snidlingje is kapott egy csodás  lakást, most már csak reménykedni tudok, hogy meg is marad. Kis, tarka levelű Fikusz Benim elhullatott levelei reményeim szerint kinőnek a friss föld és a hamarosan érkező tavaszi fény hatására. Ezenkívül a saját nevelésű ZZ-m új, nagyobb kuckójába növesztheti a csodás kis gumócskáit. A nagy meglepetésem, pedig a tavalyi szülinapi Sinningiám csodás narancs szín, licsi nagyságú caudexe volt, ami tavaly óta a duplájára nőtt. 
Vagyis a téli veszteségek ellenére remekül vették a gazocskáim a tél akadályait!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése