2011. május 5., csütörtök

Játszótér mizériák VII.

 Itt a tavasz, és Micit hét lóval sem lehet otthon tartani. Kezdődik a szezon!
Kellemes meglepetéssel! Ugyanis az egyik óvoda melletti lepukkant, ronda, szinte használhatatlan játszóteret felújították. Óriásmászókás, kanyarcsúszdás. Nem is gondolná az ember, hogy a színes paneltornyok, és a 60-as években épült kis négy emeletesek között egy hatalmas játszótér bújik meg. Persze hiszen a város tervezésnek hála, egy hatalmas űr tátong a U alakú házsorok között. Amit idővel fák, bokrok, park-szerűséggé nőttek be. Azért annak idején, 1970 táján még figyeltek arra, hogy a hatalmas háztömbök ne egymás hegyén hátán legyenek.
Ennek a közepén foglal helyet egy óvoda, szociális intézmények, és a játszórét.
Tulajdonképpen nem szeretem ezt a teret. A környezete rendetlen, szanaszét szórt zacskók, dobozok, kutyakakás futtatók veszik körül. A kapu nem zárható biztonságosan, és a számomra legmegdöbbentőbb, hogy az egyetlen bejárat egy finom kis lejtő, ami jó 15 méter után egyenesen egy útra vezet. Igaz, hogy ez csak egy amolyan a házak aljában megbúvó parkoló, vagy mondjuk inkább szerviz útnak. De akkor is autók járnak ott.
A kerítésen belül már nincs bajom. A mászókák nagy homokkal teli medencében állnak. Ez történetesen a többi anyukát zavarja, engem nem. Ha játszik úgyis csupa kosz lesz, egy kis homok és kavics nem oszt nem szoroz.
Micim napokig könyörgött, hogy menjünk el ide. Az idő is kedvezett a csavargásnak, eleget tettem a kérésének. Vagy két órát voltunk ott. Rikki turkálta a homokot, totyorgott a kocsija körül. Mici szélvészként csúszott a félkanyaros csúszdán, és mászott fel a kötéllétrán újra és újra.

2 megjegyzés:

  1. És milyen jó volt a "földnapi" jáccizás itt, emlékszel?

    VálaszTörlés
  2. nem.... de ez nem jelent semmit! :S itt mindig jó a jáccizás! :D:D:D

    VálaszTörlés