2011. június 15., szerda

" a Pityu komp akart lenni, de nem komp-lett."

Ha kompokról van szó ez a jó kis mondat jut folyton eszembe. Ezért révnek fogom a továbbiakban nevezni.
Tegnap buszoztunk a lányokkal és pont a révnél szálltunk le. Persze direkt, mert itt könnyű volt a Dunába kavicsokat dobálni. Elhatároztuk, hogy visszamegyünk egyik nap és átkelünk a réven. 
Mici nagyon izgatottan indult el reggel, azzal sürgetve minket, hogy lekéssük a buszt. Kibuszoztunk a soroksári révhez, ahol Mici nagy izgalommal várta a "hajót". A révész át is úsztatta nagy kopott teknőjét értünk. Majd miután kifizettem a révésznek a viteldijat élveztük a hajókázást. Rikki nagy sértődötten ücsörgött a kis narancsszín kocsijában, hogy ő megint kimarad a buliból. 
A Molnár szigeten sétáltunk egy negyed órát majd vissza is mentünk. Mici megilletődve álldogált a korhadt fapallókon. Arcán boldog elégedettség. Még egy fél órát ücsörögtünk a Duna partján és dobáltuk a kavicsokat a folyóba, néztünk a kajakosokat. Mici szerint még bankasirát (dankasirály) is láttunk akinek csokis a feje. (aki megfejti mért meglepit kap ha szeretne!)

A tejfelezők:
 Rikki a kiskocsiban:
 Kavicsot a Dunába!
 Visszaút:

2 megjegyzés:

  1. A bankasirá feje azért csokis, mert hím volt és épp nászruhában. Akkor ugyanis a bankasirá-nők megvesznek a csokisfejű fiúkért... Tudományosabban: "A hím feje a nászidőszakban csokoládébarna, szeme körül fehér gyűrűvel. Télen feje is fehér." (Wikipedia)

    :D Nyertem?

    VálaszTörlés
  2. :)igen!!!! nyertél!!!!
    ezt probáltam emminek elmesélni 3 éves szinten a csoki az megmaradt mag a sirá. :D
    még a tavalyi nyereményeddel is adós vagyok! küldöm mi hamarabb! :)

    VálaszTörlés