2010. október 14., csütörtök

Játszótér mizériák V.

Megkésett ez a bejegyzés is, de azért remélem tetszik majd.

Szomszédunk mesélte, hogy felfedezni voltak és belefutottak egy nagy játszótérbe. Nem nagy kunszt, de a mászóka az elég jó. Na, ide is elzarándokoltunk, hogy megnézzük.


Elsőre rögtön szembeötlött, hogy egy irdatlan lyuk van a tér közepén. Még be sem mentünk, amikor láttuk. Mentségül a fenntartóknak, ősz van és most, amíg jó idő van karbantartási, javítási és felújítási munkákat végeznek szerte a  játszótereken. Az meg a hanyagságuk, hogy egy ilyen másfél méter mély lyukat egyáltalán nem zárnak el, vagy kerítenek körbe, megakadályozva a  kis kolmbuszkristófok lyukba pottyanását.
Próbáltuk megközelíteni, de csak úgy tudtuk, hogy körbekerültük az egész teret, kutyagumikon ugrálva keresztül. Az ok egyszerű. Az egyik panel kertészkedő kedvű ám rendkívül paranoiás lakói lekerítették a virágoskertjüket egy jó nagy, masszív kerítéssel, ami igen közel esik a játszótér kerítéséhez. Ez nem is lenne baj, csak aki hátulról, a főút felől érkezik szembetalálja magát egy kb.40 cm útszűkülettel, amin lapjával férnek el még a vékonykább gyerekek is. Ráadásul egy fa is áll az átjáró közepén. Így, aki "hosszú járművel" közlekedik, annak kerülnie kell.

Maga a játszótér nagy alapterületű. Ami ritkaság, hogy füves, nem pedig homokos, vagy kavicsos. Az egyetlen normális játéka egy mászóvár. Aminek duplaszéles csúszdája van. Persze ez sem két éveseknek való mászóka. Két tornya van. A kettőt egy kötél híd kapcsolja össze. Persze hogy Mici azon akart parádézni. Egy kis csúszdázás ás után meg is unta és jöhettünk is haza. Nem nyerte el a tetszését. Igazából az enyémet sem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése